HomeTechCryptoWat is de Crypto Fear and Greed index? En wat heb je...

Wat is de Crypto Fear and Greed index? En wat heb je eraan?

Als we beleggen in cryptocurrency dan willen we graag weten hoe de markt ervoor staat. Helaas is dat door de volatiliteit van de cryptomarkt moeilijk te voorspellen. Gelukkig zijn er indicatoren die je wel een idee geven of er een stijging of daling aan zit te komen. De Fear & Greed index is zo’n indicator. Maar wat is de Crypto Fear & Greed index? En wat heb je eraan? We vertellen je er in dit artikel alles over.

Wat is de Crypto Fear & Greed index?

De Crypto Fear & Greed index is een indicator dat het sentiment van Bitcoin en andere cryptovaluta weergeeft. Als de meter hoog staat (greed) dan verwachten beleggers een hoge koersstijging en wordt er massaal gekocht. 

Als de indicator laag staat (fear) betekent dat er zorgen zijn. Vaak wordt de lage stand van deze indicator gezien als een goede koopkans. Het geeft ook weer dat de cryptomarkt op een laag pitje staat, en er dus veel beleggers zijn die eieren voor hun geld kiezen en hun cryptovaluta verkopen.

Hoe gebruik ik de Crypto Fear & Greed index in mijn voordeel?

De Crypto Fear & Greed index wordt vaak als contra-indicator gebruikt. Als de meter een lage stand heeft dan wordt er veel gekocht en als de meter een hoge stand heeft dan wordt er veel verkocht. 

Op de korte termijn kan deze meter in jouw voordeel werken. Hoe hoger de score van de meter is, hoe groter de kans op een terugval, en dat werkt uiteraard ook andersom. Hoe lager de score van de meter is, hoe groter de kans dat de markt weer gaat stijgen. Op deze manier kun je een beetje voorspellen welke kant de markt op gaat.

Een nieuwe run omhoog

De meter staat op het moment van schrijven relatief laag. Dit is opzich een positieve ontwikkeling, want dat betekent dat er waarschijnlijk binnen korte termijn een nieuwe run omhoog komt. Dus is het verstandig om nu je cryptocoins in te kopen voordat de prijzen omhoog schieten. 

Indicatoren

Er zijn uiteraard nog meer indicatoren die beleggers gebruiken voor het investeren en verhandelen van cryptovaluta. Het is verstandig om eerst je eigen research te doen voordat je begint met investeren. Investeer nooit geld dat je niet kunt missen, want niets is zo veranderlijk als de wereld van cryptocurrency.

 

Meer van dit