HomeTechCryptoWat is The Reserve Project (RSR) en waar kun je deze crypto...

Wat is The Reserve Project (RSR) en waar kun je deze crypto coin kopen?

We hebben het in onze vorige artikelen over cryptocurrency gehad over verschillende munten en de projecten die bij deze munten horen. In dit artikel gaan we het hebben over Reserve Project (Protocol) en de tokens die bij dit project horen. Wat is The Reserve Project (RSR)? Het antwoord lees je hieronder.

RSR: Reserve Project 

In de wereld van cryptocurrency kan het flink stormen. Stablecoins (munten die gekoppeld zijn aan de waarde van de Amerikaanse Dollar, de Euro, etc) zijn onmisbaar. Beleggers ‘stallen’ hun cryptocurrency vaak in stablecoins als de markt een flinke dip te verwerken heeft. Reserve Project speelt hierop in door een stablecoin-platform te bouwen, met twee tokens; RSR en RSV.

De twee tokens van Reserve Project hebben als doel de waarde van je munten veilig te stellen (een reserve bakje voor je tokens). Door de twee tokens te gebruiken wil Reserve Project de markt blijven prikkelen. RSV is de stablecoin dat door Reserve wordt gebruikt. RSR is de munt dat gebruikt wordt om RSV aan te schaffen als deze de koppeling met de Amerikaanse Dollar verliest.

Kortom; als de prijs van RSV op een exchange boven de Dollar uitkomt, dan verkoopt Reserve Project nieuwe of overtollige RSV voor RSR, waardoor de prijs weer terugkomt op $1. 

Reserve.org

Smart contracts

De stablecoin van Reserve wordt ondersteunt door smart contracts. De RSR token zorgt ervoor dat de stablecoin de waarde van $1 behoud. De gebruikers van RSR token kunnen ook stemmen op bepaalde stellingen die het ontwikkelingsteam uitbrengt. Op deze manier kan men invloed uitoefenen op de ontwikkelingen rondom het project van Reserve. 

Het doel is om uiteindelijk een compleet gedecentraliseerd systeem te bewerkstelligen. De inflatie van een economie zal geen invloed hebben op de gebruikers van deze munt. De ontwikkelaars namen hierbij het economische systeem van Venezuela als voorbeeld. Het land heeft te kampen met ernstige economische problemen.

Ze zijn van mening dat banken en overheden niet te vertrouwen zijn, en willen met The Reserve Project mensen een betaalmiddel geven waar geen invloed van buitenaf op is uit te oefenen. De hyperinflatie in Venezuela was het startschot voor dit project. Nu willen ze dit project wereldwijd uit gaan werken.

Stijging RSR token

Naar aanleiding van een tweet dat op het officiële account van Reserve werd geplaatst is de munt explosief gestegen. Er is vanuit de community erg veel support voor het project van Reserve en investeerders zien dit nieuws als een kans om vroeg in te stappen.

Naar verwachting zal de waarde van RSR token vanaf Januari alleen maar verder stijgen. Of de munt de waarde van de laatste piek ($0,11) weet te halen is nog maar de vraag. Maar naar verwachting zal het herstel van de munt door blijven zetten als het team achter het project met dit soort goede berichten blijft komen.

 

 

Meer van dit