HomeTechCryptoNFT's voor dummies: Wat zijn NFT's nu precies?

NFT’s voor dummies: Wat zijn NFT’s nu precies?

De hype van NFT’s is booming! Toen digitale kunstenaar Beeple in 2021 zijn Non-Fungible Token verkocht voor het astronomische bedrag van 69 miljoen dollar werd dit wereldnieuws en had iedereen gehoord van NFT’s. Maar wat zijn NFT’s nou eigenlijk? We gaan het je in dit artikel heel simpel uitleggen.

Wat zijn NFT’s?

Een NFT (Non-fungible Token) is een manier om eigenaarschap te koppelen aan digitale objecten. Dat kan kunst zijn, maar ook een ander digitaal object. Fungible betekent ‘vervangbaar’ dus non-fungible is hier het tegenovergestelde van. Het is uniek, er is maar 1 exemplaar van en er kunnen er niet meer van worden gemaakt.

Als je een NFT koopt dan krijg je door het ERC-721 protocol het volledige eigenaarschap over het digitale object wat je hebt gekocht. Dit protocol plakt een unieke code op jouw NFT, zie het als een voetbalplaatje met een nummer dat het uniek maakt. Dit wordt allemaal in blockchain vastgelegd.

Waar koop ik een NFT?

Als je een NFT wilt kopen dan heb je ten eerste een wallet met cryptovaluta nodig. Je kunt deze valuta kopen op exchanges zoals Binance of het Nederlandse Bitvavo. Je hebt cryptocurrency nodig om Non-Fungible tokens te kunnen kopen. Je kunt ze dus niet simpelweg betalen met iDeal of een creditcard.

Op platformen zoals OpenSea zijn deze NFT’s te koop. Je betaalt daar met Ethereum. Binance heeft sinds kort een eigen NFT marktplaats. Daar betaal je met de Binance coin (BNB) of de stablecoin BUSD. Het is verstandig om je eerst te verdiepen in NFT’s voordat je ze aanschaft. Kijk dus eerst rustig rond op zo’n marktplaats voordat je tot een koop over gaat.

Meer van dit