HomeSmartphonesBinnenkort kun je inloggen zonder wachtwoord met WhatsApp passkeys

Binnenkort kun je inloggen zonder wachtwoord met WhatsApp passkeys

WhatsApp is de afgelopen tijd hard bezig geweest om de ene feature na de andere uit te brengen. Zo kunnen we sinds kort gebruikmaken van een functie voor vreemdgangers en zijn er verschillende andere functies uitgebracht. De berichtendienst komt binnenkort met een functie voor Android-gebruikers waarmee er bij Whatspp met een passkey kan worden ingelogd, waardoor een wachtwoord niet meer nodig is.

Nieuwe ondersteuning voor Android-app

De nieuwe ondersteuning voor WhatsApp passkeys voor gebruikers van de Android-app, is bekendgemaakt op X. Deze functie zat er al een tijdje aan te komen en werd de afgelopen tijd getest in de bètaversie van de berichtendienst. Als WhatsApp passkeys is uitgerold, dan kunnen Android-gebruikers een stuk veiliger en gemakkelijker inloggen op hun Whatsapp-account. Het is nog niet bekend wanneer deze functie voor de iOS-versie beschikbaar zal zijn.

Voorheen maakte WhatsApp gebruik van een SMS-verificatie als gebruikers in wilden loggen. Dat is bij deze nieuwe functie niet meer nodig. De meeste nieuwe smartphones hebben een optie voor verificatie via vingerafdruk, gezichtsherkenning of een irisscan als er een passkey aangemaakt moet worden. Zodra de berichtendienst na de nieuwe update deze nieuwe passkey-functie heeft geïntegreerd, kunnen Android-gebruikers dit toepassen bij het inloggen.

Whatsapp passkeys

Passkeys worden al langer gebruikt voor meerdere diensten. Het is een veilige manier om tweestapsverificatie mogelijk te maken. Als de feature beschikbaar is dan moet je eenmalig je vingerafdruk of je gezicht scannen, waarna deze wordt opgeslagen. Vervolgens hoef je de volgende keer als je in wil loggen alleen maar te scannen, waarna je vervolgens moeiteloos in je account kunt komen.

Deze techniek wordt niet alleen door Google ondersteund, ook de twee andere giganten, Microsoft en Apple, maken gebruik van deze methode om inloggen makkelijker en veiliger te maken. Wanneer passkeys voor WhatsApp uitgerold gaat worden is nog niet bekend, maar dat zal waarschijnlijk na de eerstvolgende update zijn omdat de berichtendienst het al op social media wereldkundig heeft gemaakt.

whatsapp passkeys inloggen

Meer van dit