HomeSmartphonesDeze nieuwe Whatsapp update gaat groepsgesprekken veranderen!

Deze nieuwe Whatsapp update gaat groepsgesprekken veranderen!

Whatsapp is niet meer weg te denken uit onze maatschappij en daarmee zijn groepsgesprekken een belangrijk onderdeel binnen onze dagelijkse activiteit binnen de app. Geen wonder dat er regelmatig een nieuwe Whatsapp update is. De laatste update gaat naar verluid onze groepsgesprekken veranderen!

Whatsapp bèta

Voordat Whatsapp een update uitvoert, testen ze deze altijd eerst via het bèta programma. Dit programma zorgt er voor dat Whatsapp genoeg feedback, data en gegevens heeft om de update wel of niet uit te rollen. In de laatste bèta Whatsapp update hebben ze zich vooral gericht op het verbeteren van groepsgesprekken.

whatsapp groepsgesprek exen

Groepsgesprekken

Groepsgesprekken zijn een groot onderdeel van het gebruik van de app. In het ene gesprek gaat het vooral over de nieuwe kat van je schoonzus en in het andere groepsgesprek is het Buurman Harrie die continue flauwe en vieze plaatjes doorstuurt. Groepsgesprekken hebben vaak een thema en voor veel mensen is het dan ook een irritante situatie als er iemand steeds van het thema afwijkt. Je zit immers in het groepsgesprek van de buurt omdat je wilt weten of er inbrekers zijn gespot of hoe laat de vuilniswagen ook alweer kwam. Niet om telkens die vieze plaatjes van Harrie binnen te krijgen.

Gelukkig lijkt daar nu de oplossing te komen! Whatsapp test namelijk momenteel met groepsbeheerders die meer invloed in het gesprek hebben. Zo kunnen zij zelf de berichten van anderen verwijderen. Dit is een perfecte uitkomst omdat je zo afleidende en ongepaste berichten uit de groep kunt halen.

Hoe krijg je deze Whatsapp update?

Voorlopig kun je deze update alleen krijgen in de bèta. Deze is momenteel alleen beschikbaar voor Android gebruikers. Je kunt je aanmelden als testgebruiker van Whatsapp door via deze link mee te doen. Momenteel zijn er genoeg testers dus is de inschrijflink verlopen. Mocht het weer open gaan dan kan je als eerste een update testen.

Voorlopig is het wachten tot de update verschijnt. Normaliter wordt er een aantal weken tot maanden getest eer een update live gaat. Je moet je dus nog éven irriteren in groepsgesprekken maar weet dat er licht aan het einde van de tunnel schijnt!

Meer van dit