HomeSmartphonesWhatsApp nu ook te gebruiken zonder telefoon : zo werkt het

WhatsApp nu ook te gebruiken zonder telefoon : zo werkt het

Het is vanaf nu eindelijk mogelijk om WhatsApp op meerdere apparaten te gebruiken, zelfs zonder verbinding met jouw telefoon. In dit artikel, WhatsApp voor Dummies, leggen we je uit hoe het precies werkt. Want dit is een update waar we als Gadgetgekkies heel erg blij van worden.

WhatsApp nu ook zonder telefoon te gebruiken

WhatsApp is waarschijnlijk de app die jij het meeste gebruikt. Het is razend populair, maar heeft toch wat nadelen ten opzichte van hun grote concurrenten. Denk aan iMessage en Telegram. Dit zijn diensten die winnen aan populariteit en WhatsApp wil dit uiteraard tegen gaan. Dat doen ze nu onder andere met deze update.

Er is maanden gewerkt aan deze update en vanaf nu is WhatsApp eindelijk op meerdere apparaten te gebruiken. Je kon al inloggen via WhatsApp web chat, maar vanaf nu kun je ook WhatsAppen zonder verbinding met jouw telefoon. Een super update als je het ons vraagt!

WhatsApp zonder mobiele verbinding

Je kon uiteraard WhatsApp Web al gebruiken, maar dan moest je verbinding hebben met jouw telefoon. Was jouw telefoon leeg of had je tijdelijk geen verbinding? Dan kon je meteen niet meer chatten of überhaupt je berichten lezen. De telefoon was altijd nodig om aan de slag te gaan. Vanaf nu hoeft dat niet meer.

Maar hoe werkt het precies? In het menu waar je eerst WhatsApp Web aanzette kun je nu de multi-device functie aanzetten. Onder Instellingen kun je nu de optie Gekoppelde Apparaten vinden. Onderaan kun je de optie Neem deel aan Bèta voor meerdere apparaten vinden. Als je deze aanzet kun je WhatsApp op de Mac, PC of Web-versie gebruiken zonder telefoon. Lekker makkelijk, lekker flexibel.

Meer van dit