HomeTechCryptoXRP kan nu direct via je bankrekening worden gekocht

XRP kan nu direct via je bankrekening worden gekocht

Ondanks het feit dat Ripple in een slepende rechtszaak met de SEC is verwikkeld blijven mensen geloven in het project en de bijbehorende token, XRP. Een Nederlands bedrijf heeft onlangs bekendgemaakt dat het vanaf heden mogelijk is om XRP in Nederland direct via je bankrekening te kopen. Dat maakt de aanschaf van Ripple een stuk eenvoudiger. Het bedrijf, Xumm, wil de functie snel uitbreiden naar andere landen.

Xumm wallet

De Nederlandse ontwikkelaar van XRP Labs, Wietse Wind, heeft via zijn Twitter-account bekendgemaakt dat het vanaf nu mogelijk is om met je Xumm-wallet rechtstreeks XRP te kopen via je bankrekening. Met de nieuwe functie op de wallet wordt het gebruiksgemak voor bezitters en investeerders van XRP sterk verhoogd. Er is echter op dit moment alleen een koopfunctie beschikbaar, maar volgens Wind is er vanaf volgende week ook een verkoopfunctie geïmplementeerd.

Vooralsnog is de functie op de Xumm-wallet alleen in Nederland beschikbaar, althans, alleen voor Nederlandse inwoners. De planning is het uitrollen van de functie voor andere landen, zoals Groot Brittanië, België, en Duitsland. Dat kan een probleem worden omdat de regels omtrent de verificatie zeer streng zijn. Zo is er een strikte identificatieplicht.

Ripple en de SEC

De ontwikkelaars rondom het project zitten niet stil, ondanks het feit dat Ripple in een slepend conflict zit met de Amerikaanse Security and Exchange Commision (SEC). Dit conflict duurt al twee jaar, maar de ontwikkelaar van Ripple, Brad Garlinghouse verwacht dat er snel een uitspraak van de rechter zal komen. Als deze in het voordeel van Ripple uitpakt dan kan de koers van de munt flink stijgen.

Als je besluit om XRP te kopen via de Xumm-wallet dan moet je rekening houden met het feit dat je een vast woonadres en een geldig paspoort moet hebben, want je moet jezelf legitimeren. Daarnaast moet je twee verschillende lidmaatschappen afsluiten. Een lidmaatschap op de Pro-versie van Xumm, en een jaarlijkse betaling van 5 dollar om de extra functie in de app te kunnen gebruiken. Je krijgt hiervoor wel een hoop gebruiksgemak voor terug.

Meer van dit