HomeTechGmail: 5 handige apps en tools die je nog niet kende

Gmail: 5 handige apps en tools die je nog niet kende

Miljoenen mensen gebruiken Gmail om hun e-mails te versturen en te ontvangen. Ook bedrijven maken veelvuldig gebruik van de applicaties in Google Workspace. Maar er zijn applicaties waarvan wij het idee hebben dat jij ze nog niet kent. Ze zijn echter wel heel handig om te gebruiken, dus hebben we er vijf voor jou op een rijtje gezet.

Apps en tools voor Gmail

Je kunt je Gmail namelijk verbeteren met verschillende apps en tools. Deze applicaties zijn niet door Google zelf gemaakt, maar door derde partijen. Ze worden wel als volledig veilig aangemerkt omdat ze in google Workspace worden aangeboden, het is dus zeker de moeite waard om er een aantal van uit te proberen. Je kunt dus veel meer uit je Gmail halen dan je denkt.

Of je verschillende e-mails tegelijkertijd wilt versturen, of even een pauze wilt op je inkomende mails, het is allemaal mogelijk met de onderstaande applicaties. Je kunt je Gmail dus personaliseren en gebruiken op de voor jou meest praktische manier. Gemak dient de mens, we beginnen dus met een zeer praktische tool.

gmail macbook

1. E-mail templates

Als je snel een professionele mail wilt versturen, of een mail wilt opstellen die een speciale opmaak nodig heeft, dan is Email Templates zeker iets voor jou. Deze tool is gratis, maar als je net dat beetje extra wilt dan kun je ook wat geld investeren. Over het algemeen heb je wel voldoende aan de gratis versie. Je kunt dus berichten versturen die vooraf zijn opgemaakt, dat scheelt weer tijd, en dus vaak ook geld.

2. Voice Notes: voor als je geen handen vrij hebt

Het kan voorkomen dat je even snel een e-mail wilt versturen, maar op dat moment in de auto zit. In dat geval komt Voice Notes goed uit. Met deze applicatie kun je Gmail besturen met je stem. Als je je handen vol hebt dan kun je simpelweg inspreken wat je wilt mailen. De mail wordt dan niet als platte tekst toegevoegd, maar er wordt een audiobestand aan de mail bijgevoegd. Erg handig.

gmail voice note

3. Mailman

Als je een mail moet versturen naar heel veel mensen tegelijkertijd dan is Mailman een absolute aanrader. Wat ook echt ideaal is, is het feit dat de mails worden gepersonaliseerd. Deze gratis applicatie werkt samen met Google Sheets. Op deze manier hou je op een simpele manier bij elke mensen jouw mail hebben gelezen en hoeveel mensen er hebben gereageerd. Ze komen ook altijd in een inbox terecht, nooit in spam.

4. Boomerang

Als je druk bezig bent dan sluit je je mailbox simpelweg af. Maar soms is dat niet mogelijk. Het kan zijn dat je de informatie van een bepaalde mail nodig hebt voor de werkzaamheden waar je op dat moment mee bezig bent. Met Boomerang is het mogelijk om Gmail te pauzeren. Je krijgt dan niets meer binnen. Je kunt met deze tool ook e-mails op stil zetten en notificaties ontvangen ter herinnering aan bepaalde mails.

5. Evernote

Deze notitie-app ken je misschien al, maar wist je dat je deze applicatie ook kunt gebruiken voor Gmail? Niet voor het noteren van bepaalde mails, maar wel voor het bewaren van door jou geselecteerde e-mails. Je kunt belangrijke mails, zoals die van familie, scheiden van de rest. Dankzij de integratie met Evernote kun je deze specifieke mailtjes bewaren in deze notitie-app. Erg handig, en functioneel dus.

 

 

 

Meer van dit