HomeEntertainmentNetflix start nu met games: deze twee spellen zijn nu te spelen

Netflix start nu met games: deze twee spellen zijn nu te spelen

Er gingen de laatste tijd al steeds meer geruchten dat Netflix op het punt van uitbreiden stond. Naast films en series wil de streamingsdienst namelijk ook games gaan aanbieden. Hoe dit er precies uit komt te zien? In Polen zijn de eerste games op Netflix verschenen. De Poolse Netflix liet namelijk weten dat het is begonnen met een test voor twee games.

Netflix introduceert games

Het gaat hierbij om de games Stranger Things 1984 en Stranger Things 3. Deze twee games zijn nu in Polen verschenen op de populaire streamingsdienst. Dit zijn geen nieuwe titels, alleen wel nieuw binnen Netflix. Je kunt ze op dit moment alleen via de Android-versie van Netflix spelen.

Volgens Netflix zijn er nog heel veel stappen te maken de komende tijd, toch is dit een mooie test pilot om in de gaten te houden. Hiermee kunnen we langzaam zien wat Netflix straks voor Nederlanders in petto heeft.

netflix, games

Netflix en gaming

In juli vertelde Netflix al dat ze iets met games zouden gaan doen. Dit is natuurlijk een hele sterke stap om alle concurrentie voor te blijven. Als ze straks zowel Films, series als games in hun portfolio hebben is er geen stoppen meer aan. Het is ook een slimme zet met het oog op de concurrentie die steeds groter begint te worden. Zowel Amazon als Disney groeien namelijk als kool.

Uiteindelijk is het de bedoeling dat de games gratis te spelen zijn. Je gaat dus niet meer betalen voor de games. We zijn benieuwd of ze zich aan deze belofte gaan houden, of dat dit een lokkertje is. We houden jullie uiteraard op de hoogte.

Meer van dit