HomeTechVideo: Tesla Model 3 ‘Boat Mode’ overleeft zelfs grote overstromingen

Video: Tesla Model 3 ‘Boat Mode’ overleeft zelfs grote overstromingen

De hele wereld lijkt de laatste tijd last te hebben van noodweer. Ook in China zijn de overstromingen de laatste tijd ook de orde van de dag. Dit is een van de redenen dat de Tesla Model 3 daar razendpopulair is. De Model 3 heeft namelijk een ‘Boat Mode’, en de beelden zijn fascinerend. Dit is echt futuristische content.

Tesla ‘Boat Mode’

De meeste brandstofauto’s kunnen niet door hoog water rijden. Als er water in de cilinders komt heb je enorme schade die kan oplopen tot duizenden euro’s aan kosten. Geen goed idee dus! Maar de Tesla Model 3 is van een andere orde.

De elektrische auto’s, zoals de Model 3, hebben geen inlaattraject en kunnen daarom ook geen water aanzuigen. Water en elektriciteit is nou ook niet bepaald een gouden combi, toch doet de Tesla Model 3 het geweldig in het water. Dat bewijzen de filmpjes hieronder:

Toch oppassen

De ‘Boat Mode’ ging daarom ook helemaal viraal op social media. Er zijn steeds meer eigenaren van Tesla’s in China die lekker door het water cruisen. De auto’s rijden door waar andere al lang moeten stoppen. Hierdoor is de term ‘Boat Mode’ ontstaan.

Toch hebben we echt een disclaimer voor Tesla-liefhebbers. Er kan nog steeds flinke waterschade ontstaan. Onderdelen zoals de interne laders en omvormers zijn namelijk enorm gevoelig voor water. De schade is misschien niet meteen merkbaar, maar deze problemen kunnen weken later voorkomen. De ‘Boat Mode’ is dus geen officiële functie en we raden het niemand aan om door het water te gaan rijden.

Fan van Tesla? Lees hier over het grote nieuws voor iedereen met een elektrische auto.

 

Meer van dit