HomeDIYHet zure matten ijsje gaat viraal en dit is het recept!

Het zure matten ijsje gaat viraal en dit is het recept!

Wie kent ze niet? De echte zure matten van vroeger! Menig mens heeft zich misselijk gevreten aan deze suiker bommetjes en daar gaat voorlopig geen verandering in komen. Wij kwamen namelijk het recept voor het zure matten ijsje tegen en nu willen we niks anders meer dan dit proberen.zure matten ijsje

In iedere vriezer liggen altijd wel een paar ijsjes verstopt, maar wat is er nou lekkerder dan je eigen gemaakte ijs? Zeker deze guilty pleasure variant die vooral niet gezond en niet goed voor je is. Met het lekkere weer van de afgelopen (en komende) tijd, is het heerlijk om met dit ijsje in de tuin of op het balkon te genieten. Pak er niet te veel, want het geheime ingrediënt zal je dan te pakken krijgen .. Kan jij al raden wat het is?

zure matten ijsje

Het recept:

Het ijsje is heel erg makkelijk te maken en we begrijpen dat je niet kan wachten om aan de slag te gaan. Je hebt er maar een paar dingen voor nodig namelijk:
– Een ijsjesvorm
– IJsstokjes
– Zure matten (de echte, niet van die taaie haha)
– Sprite / 7-up
– Vodka (zo veel je lekker lijkt)

Je snijdt de zure matten in kleine stukjes en draait ze dan in een soort krulletje waardoor ze in de ijsjesvorm passen. Schenk de sprite (of 7-up, is hetzelfde jongens, niet zeuren) er bij en top het af met een flin.. uh.. scheutje vodka. Knal het hele goedje in de vriezer en wachten maar! Hoewel de vodka klinkt als een magisch ingrediënt, moeten we je wel waarschuwen dat het zure matten ijsje er dan wel langer over doet om te bevriezen ;-). Wil je de ijsjes langer koel houden? Check dan eens deze tafel met koelbox functie.

Klinkt makkelijk he? Dat is het dus ook! Mocht je het nog even op je gemak willen checken dan kan je het onderstaande videootje kijken.

Meer van dit