HomeDIYZelf een zwembad van pallets bouwen? Zo doe je dat!

Zelf een zwembad van pallets bouwen? Zo doe je dat!

Altijd al een groot zwembad in de tuin willen hebben? Dan wil je zeker dit artikel even doorlezen! Een zwembad in de tuin zorgt voor verkoeling in onze zonovergoten (kuch) zomers en verhoogt de sfeer op ieder tuinfeestje. Veel mensen vinden een groot zwembad te duur en een klein zwembad niet de moeite. Laten we voor die mensen nou eens de oplossing hebben namelijk een zwembad van pallets! Zeker nu er binnenkort weer prachtig weer op komst is, kan je nu de tijd om er mee aan de gang te gaan.

Zelf dingen bouwen is vaak veel goedkoper dan de aanschaf van iets kant en klaars. Ook het laten maken is meestal niet de goedkope optie en degene die een beetje handig zijn hebben hier dus een flink voordeel. Het internet staat vol met instructies hoe je zelf aan de gang kunt. Wij vonden nu een tutorial die het zelfs voor mensen met twee linkerhanden nog makkelijk maakt.

Vind je dit een beetje te basic? Dan kun je het natuurlijk op allerlei manieren opleuken! Je kunt het hout lakken voor een wat luxere uitstraling of je kunt er een mooie ombouw omheen maken. Het water is makkelijk helder en schoon te houden met verschillende pompen. Zorg wel dat als je een pomp gevonden hebt, die ook deze hoeveelheid water kan zuiveren. Vind je het zwembad wat te hoog? Maak er dan een originele trap van pallets bij zoals hieronder te zien is.

Pallet zwembad
Bron: https://www.terradosanjos.pt/

Er zijn talloze creaties te maken om en rond dit zwembad. Meer inspiratie nodig? Google dan eens op ‘Zwembad van Pallets’. Is dit zwembad van pallets Toch iets te moeilijk? Dan kan je natuurlijk ook altijd kiezen voor een andere brute optie zoals dit zwembad dat gemaakt is van een oude zee container. Daar moet je alleen wel de ruimte (en het geld) voor hebben natuurlijk.

Meer van dit